dinsdag 22 februari 2011

Italië is geen bordeel


Kiev, 21 februari 2011

   Vorige week demonstreerde de vrouwenbeweging FEMEN voor de Italiaanse ambassade in Kiev tegen het schaamteloze machtsmisbruik van premier Silvio Berlusconi - zoals betaalde seks met minderjarigen, waarvoor hij op dit moment terechtstaat. Hoogtijd dat de oude bok gaat boeten voor zijn wandaden.
  
   FEMEN had haar actie aangekondigd, reden voor pers en politie om massaal uit te rukken.
De dames hielden het voor hun doen netjes, lieten alleen de middelvinger en het in lingerie gehulde achterwerk zien. Toch meende de politie voldoende aanleiding te hebben om de vreedzame actie te verstoren door de vrouwen op te pakken en af te voeren naar het bureau.
  

   Het lijkt erop alsof de Veiligheidsdienst zich heeft voorgenomen FEMEN harder te gaan aanpakken. Afgelopen weken werden de vrouwen al geconfronteerd met onverwachts huisbezoek en ondervraging van buren.
   Naar aanleiding van de actie tegen Berlusconi werden Sasha Shevchenko en Eugenia Krayzman zelfs veroordeeld tot een celstraf van twee dagen.
.
 


 

   Gelukkig was de politie nog wel zo vriendelijk om Sasha naar huis te begeleiden om een warm dekbed op te halen, zodat ze in de onverwarmde cel niet zou hoeven te sterven van de kou.
.
   FEMEN heeft al laten weten niet onder de indruk te zijn van het illegale machtsvertoon en is vastbesloten door te gaan met haar strijd tegen onrecht.

Bron: Femen LiveJournal
.

1 opmerking:

  1. Belachelijke reactie van politie en overheid zeg!

    BeantwoordenVerwijderen