vrijdag 4 februari 2011

Femen 2010 - Bloedende borstenKiev, juni 2010

Tijdens de laatste kabinetsvergadering, merkte premier Mikola Yanovich Azarov op dat er in de Oekraïne ‘krovosisi’, d.w.z. ‘bloedende borsten’ zijn, die zich bemoeien met het beleid van de regering.
   Toen de vrouwenbeweging Femen dit hoorde, is ze onmiddellijk een onderzoek gestart en heeft  inderdaad in het tegenover het regeringsgebouw gelegen park een gesluierde vrouw met bloedende borsten aangetroffen.
 
   Azarov, die beter Russisch dan Oekraïens spreekt, had het over ‘krovosisi’, waar hij ‘krovopopy’, d.i. ‘bloedzuigers’ bedoelde, een merkwaardige (freudiaanse?) verspreking.


 

   Femen heeft het incident aangegrepen om nogmaals onder de aandacht te brengen, dat het gemis aan vrouwen in het kabinet nog steeds niet is opgelost en op een schandalige manier verdedigd wordt. Zo was er in maart 2010 veel ophef over de opmerking van Azarov, dat hervorming geen zaak voor vrouwen is en deed ook president Janoekovitsj een merkwaardige duit in het zakje door te stellen, dat dit een neveneffect is van de democratie.
 
   ‘We willen niet lijdzaam toekijken hoe Azarov doorgaat met het versterken van zijn imago van macho neanderthaler; we eisen democratische normen en de introductie van vrouwen in het kabinet’ verklaarde Femen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten