dinsdag 8 februari 2011

Naakt en eenzaam - op een heliplatform

  
   Kiev, 25 oktober 2010
 
   In de serie soloprotesten presenteert de vrouwenbeweging van FEMEN Taya Tishchenko.
Naakt en eenzaam dirigeert zij de denkbeeldige helikopter van president Viktor Janoekovitsj naar een toekomstig platform in het centrum van Kiev.
 
   Vorige week lekte op internet het nieuws uit dat de president in de toekomst met een helikopter naar zijn werk wil gaan. Daarbij rees onmiddellijk de vraag op welke plek in de stad geschikt is om een helikopter aan de grond te zetten. Er zijn tot op heden geen platforms, die aan de eisen hiervoor voldoen. Bovendien verbiedt de huidige wetgeving de bouw van een heliplatform in het centrum van de stad.
   Als de huidige regels op dit punt niet aan de behoeften van een moderne samenleving voldoen, moeten ze uiteraard snel in overeenstemming gebracht worden met Europese richtlijnen volgens welke, met in achtneming van de nodige veiligheidsnormen, heliplatforms in de stad aangelegd mogen worden.
 
   Het voorstel om de wet aan te passen is nog niet formeel goedgekeurd, maar het leek de autoriteiten niet nodig om hier op te wachten. Daarom is men maar vast begonnen met de bouw.  
Foto's van Sergei Kulchitsky and Jaroslav Debylo 

Voor de liefhebbers is hier nog een video.
  .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten