donderdag 24 februari 2011

Janoekovitsj - daar zakt je broek van af!


Kiev, 3 februari 2011

Rondom het middaguur heeft FEMEN in de buurt van Station Zuid op weinig verhullende wijze geprotesteerd tegen de voor vrouwen vernederende uitspraken van president Viktor Janoekovitsj tijdens het World Economic Forum in Davos.

Om de dubieuze deals te vieren, die hij heeft gesloten met betrekking tot olietransporten via pijpleidingen van de Zwarte Zee tot aan Wit-Rusland, heeft Janoekovitsj zijn gesprekspartners lekker gemaakt met de uitnodiging eens een kijkje te komen nemen in Oekraïne om te genieten van waar het land beroemd om is: naakte vrouwen.
De vrouwonvriendelijke uitlatingen van Janoekovitsj schoten de vrouwen FEMEN in het verkeerde keelgat, sterker nog, bezorgden hun een acute aanval van diarree. Er zat weinig anders op dan de broek te laten zakken en de uitwerpselen op de stoep achter te laten.
.
In plaats van het sekstoerisme aan te prijzen, had Janoekovitsj beter een voorbeeld kunnen nemen aan zijn Poolse ambtsgenoot, die onlangs een wet ondertekende, waarin vastgelegd is, dat minstens 30 procent van de kandidatenlijsten voor politieke partijen uit vrouwen moet bestaan. Het is tekenend voor hoe onze beide landen zich voorbereiden op Euro2012,’ zo verklaarde Anna Gutsol van FEMEN.

In andere landen zouden dergelijke uitspraken van een president reden genoeg zijn om een procedure tot afzetting te starten.
FEMEN reageerde op passende wijze: 'als Janoekovitsj en zijn vriendjes zo graag naakte vrouwen willen zien, dan kunnen ze die krijgen, maar dan wel op onze manier'.
.Foto's Sergei Svitlitsky (Femen LJ/Delfi Daily)
.

3 opmerkingen: