zaterdag 5 februari 2011

Gogol Festival 2010


Kiev, september 2010


   Begin deze maand was Kiev in de ban van het Gogol Festival – een internationaal festival voor hedendaagse kunst, theater, muziek, film en literatuur dat jaarlijks in september wordt gehouden.
 
   Dit jaar namen er ongeveer 800 kunstenaars uit bijna 20 landen deel aan het festival.
De spectaculaire opening op het Plein van de Onafhankelijkheid werd verzorgd door de Spaanse theatergroep La Fura dels Theater Baus en viel rechtstreeks te bewonderen op televisie.
Het festival trok 100.000 bezoekers per dag, die konden genieten van een keur aan evenementen – exposities, masterclasses, theatervoorstellingen, concerten, performances en lezingen.
 
   De organisatie van het festival is van plan om binnenkort een nieuw project te starten - de oprichting van een innovatief en educatief centrum voor hedendaagse beeldende kunst, muziek, dans en theater. Dit centrum, dat het hele jaar geopend blijft, moet uitgroeien tot een voedingsbodem voor komende edities van het festival.
 
   Dit jaar heeft het festival voor het eerst samengewerkt met de voetbalbond van Oekraïne. De organisatie van Euro 2012 ziet het festival als een universeel platform voor internationale samenwerking en culturele uitwisseling.  De voetbalbond verwacht dat dit nieuwe kunstproject een van de trekpleisters gaat vormen voor de vele gasten, die het land de komende twee jaar hoopt te verwelkomen.

 

 
 Bron: Gogol Festival


Geen opmerkingen:

Een reactie posten