dinsdag 8 februari 2011

Femen 2010 - Onder censuur van YouTube

 

Persbericht
FEMEN contra YouTube
 
 
  Op 3 oktober 2010 werd zonder waarschuwing onze YouTube account femenmovement geblokkeerd. Terwijl het FEMEN kanaal in korte tijd populair bij de gebruikers van YouTube was geworden en er veel internationale belangstelling voor bleek te zijn, zijn al onze video’s verwijderd.
 
   De vrouwenbeweging FEMEN spreekt haar verontwaardiging uit over de onprofessionele acties van de medewerkers van het sociale videonetwerk, die het nodig vonden om het zogenaamd erotische videomateriaal te weren. Deze repressieve acties zijn onverenigbaar met de missie van YouTube.  
 
  We moeten constateren dat het internet steeds minder ruimte biedt aan vrijdenkers – meer en meer ingeperkt wordt door onnodige verbodsbepalingen en censuur,’ verklaart Anna Gutsol.
 
  FEMEN zal een juridische procedure starten om in beroep te gaan tegen het besluit van YouTube en zal er alles aan doen om tot een internationale evaluatie te komen van de censuur die YouTube toepast.
 
 


  PS. Inmiddels hebben we Jef Sundan, de eigenaar van het videonetwerk bigmir.net, bereid gevonden om de publicatie van onze video’s te faciliteren.

Bron: Femen LiveJournal
 
   Nieuwsgierig geworden naar de video's waarover het hier gaat?
Hier is een filmpje dat FEMEN vorige week maakte als protest tegen de al veelbesproken kalender voor Poetin, waarover ik berichtte in 'Uit de kleren voor Poetin'
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten