donderdag 10 februari 2011

Femen 2010 - Blyadek en Blyadko


december 2010
  
   Nu de storm rond de toewijzing van het WK Voetbal 2018 aan Rusland een beetje begint te luwen, wordt het tijd om het vizier te richten op Blyadek en Blyadko, twee voetballende broers die model staan voor Euro 2012 in Polen en Oekraïne. De twee broers, gestoken in een opvallende outfit in de kleuren van de twee landen, houden niet alleen van voetbal, maar vooral ook veel van sex en bier.  
 
   Met Blyadek en Blyadko presenteert de vrouwenbeweging FEMEN haar eigen versie van de officiële mascottes, de door Warner Brothers ontworpen poppen: Slavek en Slavko. Deze namen zijn dit weekend na een stemming op internet bekend gemaakt.
    FEMEN wil opnieuw de aandacht vestigen op de te verwachten negatieve effecten van Euro 2012 voor de organiserende landen. Afgezien van de enorme kosten heeft de ervaring geleerd dat internationale voetbalevenementen, zeker in ontwikkelingslanden, leiden tot een toename van het sekstoerisme, de prostitutie en de criminaliteit en een verhoogd risico vormen op het uitbreken van epidemieën.
 
   Uiteraard valt de beslissing voor de toewijzing van Euro 2012 niet meer terug te draaien, maar FEMEN wil de UEFA en met name Michel Platini herinneren aan de eisen die de voetbalbond zelf heeft gesteld om te voorkomen, dat het evenement uitdraait op een humanitaire ramp voor Polen en Oekraïne.
   FEMEN zal blijven protesteren en provoceren zolang niet aan deze eisen is voldaan.
 
   Slavek en Slavko kunnen de borst natmaken. Ze hebben er geduchte concurrenten bij gekregen.

 

Foto's Studio Koloriova
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten