dinsdag 8 februari 2011

Femen 2010 - Topless protest tegen Poetin


Kiev, 27 oktober 2010
 
 
   Ondanks het gure herfstweer gingen activisten van de vrouwenbeweging FEMEN in Kiev de straat op om topless te demonstreren tegen het aanstaande bezoek van de Russische premier Vladimir Poetin aan Oekraïne om te onderhandelen over lucratieve energiecontracten.
 
   Voor het standbeeld van Lenin werden spandoeken omhoog gehouden en uit volle borst leuzen gescandeerd: ‘Oekraïne – geen Aline’ en ‘Poetin, naai je liefje – niet Oekraïne’.
   Met deze teksten refereert FEMEN aan de verhalen over de schandaleuze verhouding van Poetin met de Olympisch kampioene ritmische gymnastiek, Aline Kabaeva.
 
 

   Er circuleren de laatste tijd weer hardnekkige geruchten, dat Poetin op het punt staat te scheiden van zijn vrouw Ludmyla om in het huwelijk te kunnen treden met Aline, die nog niet eens half zo oud is als de nu 58-jarige premier.
   Het lijkt er Poetin alles aan gelegen om het imago van stoere en aantrekkelijke macho te versterken. Zo hoopt hij aan populariteit te winnen en zich te verzekeren van herverkiezing voor een nieuwe ambtstermijn als president, als we de geruchten mogen geloven.
 
   De vrouwen van FEMEN vallen niet voor de charmes van Poetin, zoveel is zeker. Het laat hun vrijwel koud wie er in het Kremlin aan de touwtjes trekt, zolang ze maar met hun poten van Oekraïne afblijven.

 


   Foto's Sergei Svetlitsky
  .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten