zaterdag 12 februari 2011

Femen in spagaat


Dnjepropetrovsk, 25 januari 2011

   Om haar actie tegen de erbarmelijke toestand van de wegen in de stad kracht bij te zetten, had de afdeling van FEMEN in Dnjepropetrovsk versterking gekregen van enkele doorgewinterde activistes uit Kiev.
   Gezamenlijk gleden de vrouwen in een spagaat om de lokale autoriteiten duidelijk te maken, dat het zo niet langer kan - trottoirs vormen een gevaar voor ouderen en minder validen en de vele gaten in het asfalt bedreigen de verkeersveiligheid. Ondanks herhaalde toezeggingen is er nog steeds niets verbeterd.
.
   Slechte wegen vormen niet alleen een probleem in Dnjepropetrovsk, maar in heel Oekraïne. De gehele infrastructuur dateert in feite nog uit het Sovjet tijdperk. Aan het noodzakelijke onderhoud en de uitbreiding van het wegennet is sindsdien weinig tot niets gedaan, met alle kwalijke gevolgen van dien.
   De verminderde mobiliteit treft allereerst de transportsector en is dus schadelijk voor de economie. Daarnaast verhoogt het de kans op ongelukken en rampen, die groter in omvang worden, naarmate hulpverleners meer tijd nodig hebben om de plek des onheils te bereiken.
   Het is daarom onbegrijpelijk dat verbetering van de infrastructuur nog altijd niet hoog op de politiek agenda is komen te staan.

   Het valt te hopen dat de spagaat van de vrouwen de ogen van de lokale autoriteiten heeft geopend en tot enige activiteit kan verleiden om iets aan de slechte staat van het wegennet te doen. 
.  


Foto's Nadezhda Gaivoronskaya
.

2 opmerkingen:

  1. Ze worden steeds breder met hun protesten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @onderwijszaken,
    Een grote spreiding aan onderwerpen, die door FEMEN onder de aandacht wordt gebracht.

    BeantwoordenVerwijderen