donderdag 10 februari 2011

Naakt en eenzaam - Cherchez la femme!


Kiev, 15 december 2010
 
   Aan de vooravond van de presidentsverkiezingen in Wit-Rusland, verklaart de Oekraïense vrouwenbeweging FEMEN zich solidair met haar buren, die al vele jaren lijden onder het totalitaire regime van Loekasjenko.
 
   Wit-Russen grijp je kans! Stoot Loekasjenko van zijn troon! Privatisering van de macht is niet meer van deze tijd. Persoonlijkheidscultus hoort thuis in de oude Sovjet-Unie, niet in een democratie. Het is de heilige plicht van elke Wit-Rus hier nu een einde aan te maken..
 
   Om haar buren een hart onder de riem te steken presenteert FEMEN Olysea. Naakt en eenzaam staat zij voor de muren van de Wit-Russische ambassade in Kiev om vrouwen op te roepen zich in de politiek te laten gelden.
 
   Alleen een vrouw kan Wit-Rusland nog redden. Het wordt hoogtijd om het onbeschaamde, totalitaire gezag van de man te vervangen door de zachtheid en kracht van de vrouw. Slavische broeders en zusters: ‘Cherchez la femme!’
 
FEMEN  
 

21 december 2010

   Inmiddels zijn de presidentsverkiezingen geweest en heeft Loekasjenko zich door intimidatie, geweld en fraude opnieuw een ruime meerderheid toegeëigend. Massale protesten zijn in Minsk met geweld neergeslagen. Oppositieleden zijn opgepakt en zien zware gevangenisstraffen tegen zich geëist. Het einde van dit schrikbewind lijkt nog niet in zicht.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten