dinsdag 6 december 2011

Naakt naar de stembus


Moskou, 4 december 2011 -

   In een buitenwijk van Moskou hebben twee jonge vrouwen de moed getoond om voor het oog van een camera topless te gaan stemmen, gewoon omdat ze geloven dat ze niets te verbergen hebben, zo verklaarden ze. Daarmee hielden ze de machthebbers in het Kremlin en al hun corrupte handlangers een spiegel voor.
   Afgelopen weekend leed Verenigd Rusland bij de verkiezingen een gevoelig verlies. De partij van Poetin en Medvedev kreeg iets minder dan de helft van het aantal stemmen, toch nog goed voor een krappe meerderheid van 238 van de 450 zetels in de Doema, zoals het er nu naar uitziet.
   Toch bereiken ons talloze berichten over massale en systematische fraude. In de Volkskrant van maandag staat een illustratief verhaal over hoe dit in zijn werk gaat en het Journaal toonde zelfs beelden van een ambtenaar die lege stembiljetten zit in te vullen – ze worden voor de gewenste uitslag betaald en moeten anders vrezen voor hun baan. Kun je nagaan hoe het verlies van Poetin had uitgepakt als er niet gefraudeerd zou zijn.

   Het mag duidelijk zijn dat het Russische volk zo langzamerhand geen enkel vertrouwen meer heeft in Poetin. Ook de massale protesten in Moskou laten zien dat de mensen hem zat zijn. Toch moeten we niet gek opkijken als hij bij de presidentverkiezingen over drie maanden gewoon weer aan het langste eind trekt en de macht grijpt…
   Tenzij de Russen even dapper zijn als Lola en Christina, twee gewone meisje die niets te verbergen hebben. De tijd lijkt er rijp voor.   Bron: Life News
.

1 opmerking: