zaterdag 17 december 2011

Bloedende borsten voor Azarov


Kiev, 16 december 2011 –

   Sinds zijn aantreden een kleine twee jaar geleden vormt premier Azarov voor FEMEN een mikpunt van spot. Redenen hiervoor vormen zijn halsstarrige weigering om vrouwen in het kabinet toe te laten, zijn seksistische uitspraken en zijn slechte beheersing van het Oekraïens. Zijn uitglijder vorig jaar in het parlement is wat dit betreft veelzeggend – hij had het toen over ‘krovosisi’ (‘bloedende borsten’), die zich bemoeien met het beleid van de regering, daar waar hij ‘’krovopopy’ (‘bloedzuigers’) bedoelde.
   Sinds deze merkwaardige verspreking duiken er geregeld bloedende borsten voor Azarov op. Niet alleen buiten op straat, maar ook op foto’s in het parlement en op zijn laptop. Het schijnt dat ze hem zelfs achtervolgen in zijn dromen, als we de geruchten mogen geloven. 
   Ter gelegenheid van zijn verjaardag leek het FEMEN daarom een aardig idee om de premier te verrassen met een persoonlijke groet op zijn Facebook pagina en hem te trakteren op een voorstelling van ‘krovosisi’ bovenop de muur van zijn paleis.


   In een begeleidende persverklaring eiste FEMEN het onmiddellijke ontslag van de seniele premier vanwege zijn patriarchale houding tegenover vrouwen en zijn steun aan de bandietenclan die de eigen zakken vult ten koste van de sociaal-economische ontwikkeling van het land. 
   Het bewind van Azarov degradeert Oekraïne tot een land dat even achterlijk is als landen waar de sharia van kracht is. Dat is zeker geen felicitatie waard – eerder een verwensing naar de hel!    

  Of premier Azarov het bloederige schouwspel voor zijn paleis heeft weten te waarderen, valt te betwijfelen. In elk geval werd al snel de hulp van de brandweer ingeroepen. Deze rukte met groot materieel uit om de bloedende borsten op te vangen en over te dragen aan veiligheidsagenten. Naast de staatsgevaarlijke ‘’krovosisi’ arresteerde de politie meteen maar even vier handlangers.


   Foto's Femen LiveJournal


2 opmerkingen: