zaterdag 10 december 2011

FEMEN landt in NederlandAmsterdam, 8 december 2011

   Eindelijk is het dan zover - FEMEN heeft wortel geschoten in Nederland. Een nieuwe loot van de vrouwenbeweging heeft zich opgericht en de Miljonair Fair in Amsterdam aangegrepen om zich aan vriend en vijand te presenteren.
   Enkele vrouwen waarvan eentje topless protesteerden donderdagavond tegen de schaamteloze uitstalling van luxe, waar de Nederlandse elite zich elk jaar met veel uiterlijk vertoon in wentelt en waar het pleps zich aan mag vergapen. Ook de vrouwelijke schoonheid wordt als vanouds ingezet om ‘big spenders’ naar de beurs te lokken en te verleiden om de eigen beurs te trekken.   Het feestje voor de rijken valt cynisch genoeg samen met het schoonvegen van het Beursplein even verderop, waar de Occupy beweging haar tenten had opgeslagen en staat ook in schril contrast met de zoveelste Europese top waar politieke leiders zich in bochten wringen om de crisis te bezweren en een dreigende recessie te voorkomen.
   Eén topless activiste - laten we hopen dat hiermee het hek van de dam is, dat ze de dappere voorhoede vormt van een opbloeiende groep amazones die op aansprekende wijze ten strijde trekt tegen allerlei vormen van onrecht. Ook in Nederland lijkt voor FEMEN genoeg werk aan de winkel, dat op deze wijze een steeds internationaler karakter krijgt. Vanuit de Oekraïne wordt dit luidkeels toegejuicht. De Nederlandse actie wordt dan ook op passende wijze verwelkomd in de vorm van een videoboodschap.  

        Bron: Femen LiveJournal
.

5 opmerkingen: