maandag 12 december 2011

Verlos ons van de Koning in het Kremlin


Moskou, 9 december 2011

   Het waren niet alleen tienduizenden Russen die dit weekend uit protest in Moskou de straat op gingen. Ook enkele Oekraïense vrouwen hadden gehoor geven aan de roep om vrije verkiezingen.
Met ontbloot bovenlijf, slechts gehuld in een juten zak, klopten ze als boetvaardige pelgrims aan bij de Orthodoxe Kerk om God op hun blote knieën te smeken de Russen te verlossen van de slechte koning in het Kremlin.

   Wij zijn blij met de protestacties van het Russische volk, dat het niet langer pikt dat er met verkiezingen gefraudeerd wordt. We kijken uit naar de geboorte van een nieuw Rusland zonder dieven, oplichters en politieke gevangen,’ verklaarden de activistes bij de ingang van het bolwerk van de Poetin dictatuur.
    Russische dienders wensen niet onder te doen voor hun Oekraïense collega’s. Ze vlogen als vliegen op de stroop af om de vrouwen eens stevig onder handen te nemen en onder verbaasde blikken van niets vermoedende kerkgangers met zwart zeil in te pakken en tegen de koude tegels van het bordes te drukken.
       De afloop van de demonstratie is uit de beelden niet helemaal duidelijk. Tot arrestaties lijkt het niet te zijn gekomen. Gelet op de internationale reputatie van FEMEN durfden de Russische autoriteiten hier hun vingers waarschijnlijk niet aan te branden.

   Foto's Femen LJ en HLN


Geen opmerkingen:

Een reactie posten