donderdag 9 augustus 2012

Weg met sharia op Spelen   De Franse tak van FEMEN heeft de Olympische Spelen aangegrepen om in hartje Londen opnieuw haar stem te verheffen tegen de sharia, de streng islamitische wetgeving die vrouwen bij vermeend onzedelijk gedrag barbaarse straffen oplegt, van stok- en zweepslagen tot zelfs dood door steniging.
   FEMEN verwijt het IOC dat het niet nadrukkelijk stelling neemt tegen landen waar de sharia nog steeds wordt toegepast. Wat blijft er anders over van de Olympische gedachte van deelname in vrijheid en op basis van gelijkwaardigheid?

   Veiligheidsagenten hadden weinig oog voor de reden van het protest en waren er als de kippen bij om de vrouwen hardhandig af te voeren.

   Wie gehoopt had dat FEMEN na Euro2012 een langzame dood zou sterven, zal nog lelijk opkijken. Met de oprichting van afdelingen in o.a. Frankrijk, Nederland, Tunesië en Brazilië is de strijd voor vrouwenrechten dit jaar aanzienlijk verbreed.
   Er duiken zelfs berichten op dat in Frankrijk een opleidingsinstituut in de maak is om vrouwen te scholen in de moderne feministische leer en de fijne kneepjes van het topless protest bij te brengen. Deze wereld wordt al te lang gedomineerd door mannen – hoogtijd dat vrouwen daar tegen in opstand komen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten