zaterdag 11 augustus 2012

Onze kinderen, onze beslissingen!   Op een rustige zondagmiddag in Sao Paulo deed de nieuwe Braziliaanse tak van FEMEN een moedige poging om haar landgenoten uit hun winterslaap te halen. Sara Winter en Bruna Themis verschenen halfnaakt op de Avenida Paulista om te protesteren tegen een recente beslissing van de Gezondheidsraad van Rio de Janeiro om thuisbevallingen niet langer medische begeleiding te bieden. ‘Onze kinderen, onze beslissingen’ en ‘Brazilië, volg niet het voorbeeld van Rio’, zo luidde de waarschuwing.

   Hoewel het protest was aangekondigd en er aardig wat pers was toegestroomd, was de politie in geen velden of wegen te bekennen. Toevallige voorbijgangers reageerden niet of nauwelijks.
   Er is nog een hoop werk aan de winkel voor FEMEN Brazil om aandacht te krijgen voor de goede zaak, maar zo te zien is hun dit wel toevertrouwd. Toen een man aan het einde van het protest grappig wilde zijn en vroeg of de striptease was afgelopen, kreeg hij prompt lik op stuk: ‘Kom maar op en laat ons je lul zien – kijken of dat net zo leuk is,’ beet Sara hem toe. Zo mogen we het horen.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten