woensdag 15 augustus 2012

NikitA   Enkele jaren geleden scoorde de Oekraïense band NikitA met het spraakmakende Verevki een gigantische hit, niet in de laatste plaats vanwege de spectaculaire videoclip die het nummer vergezelde. Hierin spelen de beide boegbeelden van de band, Dasha Astafieva en Anastasia hun grootste troeven uit – overweldigende schoonheid en extreme seksualiteit.
   De clip liet net genoeg te raden over om de fantasie van menigeen op hol te laten slaan. Prompt verschenen er op YouTube talloze parodieën - de voorbeelden zal ik jullie besparen, het origineel is vele malen beter, hoewel, origineel… vrijwel gelijktijdig met NikitA kwam Make The Girl Dance met ‘Baby, Baby, Baby’
   … maar dit terzijde.
   Het succes van Verevki kwam niet uit de lucht vallen. Nikita’s eerste muziekvideo Mashina schokte Oekraïne met haar expliciete en agressieve erotiek. De daaropvolgende clips bevestigden haar vlot verworven schandelijke reputatie en stimuleerden de populariteit en verkoopcijfers tot ongekende hoogte.
   Ook over de grens bleef het succes van NikitA niet onopgemerkt. Hugh Hefner was er als de kippen bij om Dasha uit te nodigen op zijn Playboy Mansion om haar in levende lijve te kunnen bewonderen – ze schopte het meteen tot ‘playmate’ van de maand.


   Minder bekend maar veel interessanter dan de nogal voorspelbare fotoshoot voor Playboy is het fantasierijke werk waar NikitA de Oekraïense fotograaf Pelagia Klunikina (beter bekend als Kassandra) toe inspireerde.


   We kunnen er moeilijk omheen - Dasha en Anastasia zijn uitgegroeid tot de belangrijkste en meest controversiële sekssymbolen die Oekraïne op dit moment heeft te bieden.   
      
    (Foto's Kassandra, Googled)
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten