dinsdag 26 juni 2012

Verkracht door Euro 2012


Kiev, 24 juni 2012
-

   Opnieuw doken de vrouwen van FEMEN op voor het Olympisch stadion om te protesteren tegen de van Euro 2012 profiterende seksindustrie. Alweer? Hebben ze hun punt nu nog niet gemaakt?

   Het kan niet vaak genoeg herhaald worden. Zolang de bal van Euro 2012 rolt, zolang er jonge, kansarme meisjes worden verkracht in de bordelen, die zich rondom het Olympisch stadion hebben gevestigd, zolang  zal FEMEN er alles aan doen om voetbalsupporters en de rest van de wereld hiermee te confronteren.

   Zondagochtend waren enkele activistes op het dak van de toegangspoort tot het Olympisch stadion geklommen waar ze binnen de kortste keren met grof geweld vanaf werden gesmeten door veiligheidsagenten. Ze moesten hun dappere actie bekopen met het doorbrengen van de nacht in een stinkende politiecel.


   FEMEN raakt door dit soort akkefietjes met de politie nauwelijks nog van de kook. Enkele uren later was het voor aanvang van de kwartfinale van Engeland tegen Italië alweer raak.


   Dit keer had FEMEN assistentie gekregen van de Braziliaanse activiste Sara Winter. Vorige maand verraste zij haar landgenoten door haar opvallende verschijning tijdens de Marcha das Vadias in Sao Paolo. Deze week was ze de oceaan overgevlogen om samen met Sasha Shevchenko een front te kunnen vormen.
   De politieke en humanitaire schade die Euro 2012 heeft aangericht valt nauwelijks te overzien. Voor de organisatie van het evenement krijgt Oekraïne de rekening gepresenteerd in de vorm van corruptie, mensenhandel en prostitutie - een peperdure rekening waar vele jonge vrouwen dagelijks voor moeten bloeden.


   wordt vervolgd…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten