vrijdag 22 juni 2012

Art Biënnale 'Arsenale 2012'   Niet alleen voetbalfans kunnen deze maand in Kiev hun hart ophalen, ook voor kunstminnaars valt er veel te genieten - zeker met de komst van de Art Biënnale, die een interessante staalkaart biedt van wat er op het moment in de hedendaagse kunst valt te beleven.
   Een groot aantal internationaal toonaangevende kunstenaars is uitgenodigd om een proeve van kunnen te presenteren – het levert een bont palet aan materialen en stijlen.

   Een opvallende trend in de laatste decennia is het toenemende belang van de ruimte waarin kunstwerken ten toon worden gesteld. Een extreem voorbeeld daarvan is het Guggenheim Museum in Bilbao waar het eigenzinnige karakter van het bouwwerk de kunstcollectie die het herbergt zelfs dreigt te overschaduwen.
   Zo gezien is moderne kunst niet langer het zoeken naar zuivere schoonheid binnen de lijst van het werk, maar eerder een totale beleving van de wisselwerking tussen kunstwerk en omgeving, tussen binnen en buiten.
   Daar kan nog een derde element aan toegevoegd worden: de toeschouwer. Zo heeft de fotograaf de mogelijkheid om uit het samenspel van deze drie ingrediënten nieuwe perspectieven te openen, nieuwe beelden te scheppen.

   Dit alles lijkt de fotograaf Alexander Cheban goed te hebben begrepen. Zijn fotoreportage levert fascinerende beelden op, die niet alleen de rijkdom en veelzijdigheid van kunst illustreren, maar ook de interactie tussen kunstwerk, architectonische ruimte en toeschouwers weerspiegelen – Kunst!

 .
.
.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten