woensdag 8 juni 2011

Naakte lichamen tegen kale muren
Kiev, 2 juni 2011 – ‘Proletariërs aller landen, uitkleden!’

   De vrouwenbeweging FEMEN verklaart zich solidair met alle kopers van nieuwbouwwoningen in de inmiddels beruchte ‘troeschinski’-torens, die al enkele jaren vergeefs wachten op het gereedkomen van hun huizen.
  
   De bezitters van tot nog toe niets meer dan kale muren voelen zich bedrogen en financieel uitgekleed.
  ‘Al zes jaar kijk ik naar mijn nieuwe woning, zie het alleen maar afbrokkelen en daarmee mijn hoop op een eigen huis uiteenvallen,’ zegt Daria Deneberg, een gedupeerde, jonge moeder.

   FEMEN roept vrijwilligers op die niet bang zijn uit de kleren te gaan om maatschappelijke problemen op te lossen, om gezamenlijk het gereedschap op te pakken en aan de slag te gaan -
om net zo lang naakt tegen de achtergrond van alle kale muren te bivakkeren, dat de Oekraïense regering zich gedwongen voelt de beloftes voor de realisatie van nieuwbouwprojecten waar te maken en noodlijdende bouwbedrijven in staat stelt de stilgelegde werkzaamheden te hervatten en te voltooien.
   Het is de vraag of de regering zich door deze actie in zijn hemd voelt staan en eindelijk in beweging komt of het stiekem als aanmoediging beschouwt om niets te blijven doen. De tijd zal het leren. Bron: Femen LiveJournal


.

3 opmerkingen:

 1. De Oekraïne is toch bepaald een arm land. Kan me voorstellen dat de crisis er in hakt zodoende. hopelijk lukt het de Femen dames om beweging in de zaak te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @kitty,
  Zoals overal wordt de crisis betaald door gewone burgers, niet door de mensen die er verantwoordelijk voor zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, maar het niveau van corruptie in Oekraïne is nog veel meer. En er is geen praktische sociale bescherming

  BeantwoordenVerwijderen