zaterdag 5 mei 2012

Seksbom in metro


    Kiev, 3 mei 2012 -


    Donderdagmiddag is er in de metro van Kiev groot alarm geslagen vanwege een heuse seksbommelding. Het mysterieuze voorwerp werd rond het middaguur gesignaleerd bij de metrohalte Kreschatyk.
   Al snel was een in roze overalls gehuld reddingsteam ter plekke om de burgers tegen het dreigende gevaar te beschermen. Helaas waren enkele mensen zo brutaal de waarschuwingen te negeren - een van de hulpverleners werd daarbij zelfs voor het hoofd geslagen – het zoveelste bewijs dat het met de agressie tegen hulpverleners de spuigaten uitloopt.
   Met deze actie wil de vrouwenbeweging FEMEN de draak steken met de veelal onzinnige veiligheidsmaatregelen die genomen worden ter voorbereiding van Euro 2012, terwijl er aan de andere kant weinig tot niets gedaan wordt om het echte gevaar van het voetbalfeest te bezweren - de explosieve groei van de toch al welig tierende seksindustrie. Hierdoor dreigen opnieuw talloze jonge vrouwen vaak onder valse voorwendsels de prostitutie in te worden gedreven.   Al sinds de toewijzing van het EK Voetbal aan Oekraïne en Polen voert FEMEN actie voor een ‘Euro 2012 zonder prostitutie!’ en pleit daarbij voor bescherming van de sekswerkers en strafbaarstelling van de pooiers en de hoerenlopers.
   Het valt te vrezen dat dit aspect van Euro 2012 volledig ondersneeuwt door alle ophef die er is ontstaan rond de mishandeling van ex-premier Julia Timosjenko, waarbij Europese regeringsleiders en topfunctionarissen opeens over elkaar heen buitelen in het tonen van hun selectieve verontwaardiging.

   Gelukkig was er nog aardig wat pers uitgerukt om de opmerkelijke seksbom in levende lijve te aanschouwen en op de gevoelige plaat vast te leggen. Foto’s Sarah Werner, Inna Sokolovskaya (Femen LiveJournal)
.
Meer over FEMEN en Euro2012 vind je hier
.
     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten