dinsdag 22 mei 2012

Volg de Cup!


Dnjepropetrovsk, 21 mei 2012


   Onder het motto ‘Volg de Cup!’ was er na de presentatie van de begeerde UEFA-beker vorige week in Kiev gistermiddag een zelfde feestje in Dnjepropetrovsk georganiseerd. Ook hier waren vele voetbalfans toegestroomd om met de glimmende bokaal op de foto te gaan.
   Ook FEMEN was stiekem meegereisd en slaagde er opnieuw in de veiligheidsagenten te misleiden. Twee activistes wisten het podium te bereiken om trots de borsten te ontbloten, de beker vast te grijpen en deze voor een enthousiaste menigte hoog te houden…
   Bij de actie werden beide FEMEN activisten en ook twee journalisten gearresteerd.
   Aan elke actie van FEMEN gaat een uitgebreide voorbereiding vooraf. Kleren worden  uitgezocht, het lichaam van strijdkreten voorzien, de tactiek doorgesproken, de actie gesimuleerd - zelfs de worsteling met de politie wordt getraind.


   Probleem is dat de activistes steeds bekender worden en daardoor sneller kunnen worden ontmaskerd. Daarom had Inna dit keer haar blonde haren donker geverfd. Bij deze actie werd ze vergezeld door Emma, een minder bekend gezicht. Om te kunnen blijven verrassen is het dus belangrijk dat FEMEN regelmatig van vers bloed wordt voorzien.


Volg de Cup... Volgende week Charkov, de speelstad van Oranje?

Zie ook ‘Fuck Euro 2012!’    


Geen opmerkingen:

Een reactie posten