dinsdag 15 mei 2012

Prettige chaos aan de Dnjepr   Wie nog nooit in Kiev is geweest en mijn ietwat sombere verhaal van gisteren heeft gelezen, kan het idee hebben gekregen dat je hier op elke hoek van de straat over een prostituee struikelt. Dit is gelukkig niet het geval. Sterker nog, als je hier gewoon rondwandelt en je bent er niet naar op zoek, merk je van alle duistere praktijken maar weinig.
   Daarmee wil ik het immense probleem van de seksindustrie en de prostitutie zeker niet relativeren, alleen de zichtbaarheid ervan nuanceren.
   Kiev is een fascinerende stad waar ontzettend veel valt te beleven. Als je belangstelling hebt voor geschiedenis, cultuur en architectuur dan kun je hier je hart ophalen. En wie ooit door de parken aan de hoge oever van de Dnjepr heeft gewandeld en genoten heeft van de vele uitzichten, vergeet dit zijn hele leven niet meer.
...

   Met Euro 2012 voor de deur neemt de belangstelling voor Oekraïne toe. Zo trakteerde de Volkskrant haar lezers dit weekend op een EK special vol met wetenswaardigheden over de steden waar straks gevoetbald gaat worden.
   Correspondent Arnout Brouwers nam een kijkje in Kiev om daar de stemming te peilen. Zijn verslag getuigt niet alleen van historisch besef, maar ook van een fijne neus voor de typische sfeer die de stad ademt en de soms gemengde gevoelens die dit los kan maken. Het stuk is daarbij ook nog eens verrassend goed geschreven.
   Heb je het gemist en geen Volkskrant in huis? Geen nood – ik heb het bewuste artikel hier voor je uitgeknipt (en er zelf wat foto's tussen geplakt).Volkskrant, 12 mei 2012

    Mooie laatste woorden, niets meer aan toe te voegen... bijna niets...(eigen foto's)
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten