zaterdag 28 januari 2012

Arm dankzij jullie!Davos, 28 januari 2011
.
   Revolution starts here! De oproep van Desmond Tutu op het World Economic Forum 'Vrouwen moeten in opstand komen' bleek niet aan dovemansoren gericht. De vrouwen van FEMEN waren in ieder geval snel ter plekke om de daad bij het woord te voegen - ze doen niet anders.  
   Onder het motto van ‘Stop de samenzwering’ bestormde een drietal activistes het congrescentrum van Davos om de wereldleiders duidelijk te maken dat zij het zelf zijn die deze crisis hebben veroorzaakt, dat zij er verantwoordelijk voor zijn dat een kleine elite zich in luxe wentelt, terwijl het overgrote deel van de mensheid in armoede leeft.    Helaas lukte het de activistes niet het zwaar beveiligde, hermetisch van de buitenwereld afgesloten congrescentrum binnen te dringen. Zo werd de revolutie in de kiem gesmoord en eindigde deze als zo vaak op het politiebureau.


    Is het protest van FEMEN terecht? Is dit forum een schijnheilige schertsvertoning, uiteindelijk slechts bedoeld om de haperende motor van het kapitalisme aan de praat te houden, om bestaande machtsverhoudingen te rechtvaardigen, om de belangen van banken en multinationals te beschermen?
   Is de dappere Desmond Tutu een roepende in de woestijn? Het heeft er alle schijn van. Dit maakt zijn oproep des te urgenter. Ja, inderdaad, vrouwen moeten in opstand komen! Aan FEMEN zal het zeker niet liggen..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten