dinsdag 8 november 2011

Topless bij de paus


Rome, 6 november 2011 -

   Vlak na het traditionele zondagochtendgebed van Paus Benedictus XVI wordt het Sint-Pietersplein opgeschrikt door de verschijning van een blonde vrouw in strakke jeans en een doorschijnend zwart gewaad. Ze is gewapend met een spandoek met de tekst ‘Freedom For Women!’.
   Hoewel de politie vooraf is gewaarschuwd en foto’s van de Oekraïense actiegroep FEMEN heeft laten circuleren, is een van hen er toch in geslaagd om tot het Vaticaan door te dringen. Tot ontzetting van de verzamelde gelovigen zet de blonde vrouw haar woorden kracht bij door haar borsten te ontbloten.
   Vlak daarna maakt de toegesnelde politiemacht korte metten met de actie, werkt de dappere vrijheidstrijdster met grof geweld tegen de grond en voert haar af naar het bureau.   Op deze manier protesteert FEMEN tegen de middeleeuwse, seksistische opvattingen van het Vaticaan, die de emancipatie van de vrouw in de weg staan. De veroordeling van het gebruik van voorbehoedsmiddelen, de lobby voor een internationaal verbod op abortus en allerlei voorschriften voor kleding en uiterlijk van vrouwen zijn niet meer van deze tijd, hebben veel weg van een ordinaire heksenjacht.
   De wrange keerzijde van deze schijnheiligheid vormt de golf van seksuele misdaden van geestelijken tegen vrouwen en kinderen, die nu op misselijk makende wijze aan het licht komt en de Kerk nog altijd met alle geweld onder het tapijt probeert te schuiven.
   Hoog tijd voor vrouwen en ook voor weldenkende mannen om zich hiervan te bevrijden, om dit instituut van patriarchale overheersing, die alle trekken vertoont van een misdadige organisatie, te ontmantelen.

Foto’s Femen LiveJournal, Het Laatste Nieuws
.
      

5 opmerkingen:

 1. de paus heeft zeker niets ervan mee gekregen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou hij het gezien hebben dan zou een hartverzakking zijn deel geweest zijn. Wie weet trouwens. Misschien heeft hij zich wel stiekem onder zijn eigen rokken vergrepen.
  Goede actie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @kitty,
  doof en blind voor kritiek.

  @aad,
  tja, wat zou zo'n man nu echt denken en voelen?

  @blewbird,
  ware woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wederom een prachtige fotoserie met een serieuze boodschap. Driewerf hoera voor deze dappere dames. Oh, hadden ze ook maar eens iets om tegen mij te demonstreren.

  BeantwoordenVerwijderen