maandag 7 november 2011

Fuck you, Silvio!


Rome, 5 november 2011

   Bij hun rondreis door Europa deed de Oekraïense vrouwenbeweging FEMEN afgelopen weekend Italië aan. Van top tot teen beschilderd in de kleuren van de Italiaanse vlag ging een drietal activistes zaterdagmiddag in Rome de straat op om zij aan zij met duizenden Italiaanse geestverwanten te protesteren tegen de machocultuur in de politiek - op uitzonderlijke wijze belichaamd door de inmiddels bejaarde, maar nog altijd van testosteron uitpuilende en in seksschandalen verwikkelde premier van Italië, Silvio Berlusconi.
   Gewapend met spandoeken met weinig vleiende teksten als ‘Silvio, che cazzo fai?’ en ‘Fuck you, Silvio!’ eisten de demonstranten het onmiddellijke ontslag van Berlusconi die zich de afgelopen jaren meer heeft ingespannen om zijn mannelijkheid te bewijzen dan om het land te besturen, dat mede daardoor nu op de rand van een bankroet staat.

   In haar toespraak tot de demonstranten trok FEMEN parallellen tussen Silvio Berlusconi en Viktor Janoekovitsj. Beide staatsmannen maken zich schuldig aan het laten mislukken van hervormingen, het onderhouden van banden met de maffia, het aanwakkeren van corruptie en het overtreden van de wet - dit alles over de ruggen van de gewone burgers.

   Italiaanse politieagenten bleven met de armen over elkaar naar het schouwspel staan kijken – heel anders dan de gebruikelijke reactie van hun Oekraïense collega’s – dit keer nog wel…  Bron: Femen LiveJournal
.

4 opmerkingen:

 1. Meteen succes begrijp ik uit de media:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/11/07/berlusconi-zou-vandaag-nog-kunnen-aftreden/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Kiev: inmiddels ook al bij de Paus langs geweest zag ik. Misschien gaat hij nu ook wel snel zijn biezen pakken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @aad,
  Ze zijn zo actief - domweg niet bij te houden. Morgen meer over FEMEN bij de paus.

  BeantwoordenVerwijderen