dinsdag 1 november 2011

Kamermeisjes kloppen aan bij DSK   Parijs, 31 oktober 2011 -

   ‘Waar het recht niet in staat is vrouwen te beschermen, moeten vrouwen elkaar beschermen’ – FEMEN.

   Gewapend met emmers, bezems, borstels en dweilen kloppen kamermeisjes op de deur van de residentie van Dominique Strauss-Kahn in Parijs om hem ter verantwoording te roepen voor zijn aanranding van een kamermeisje in New York eerder dit jaar.

   Clinton, Berlusconi en Strauss-Kahn zijn uitgegroeid tot symbolen van klassenjustitie, voorbeelden van hypocrisie en wellust van politieke kopstukken, die zich zo machtig wanen dat ze zich straffeloos menen te kunnen vergrijpen aan jonge vrouwen, zichzelf wijsmaken dat vrouwen er zelf om vragen.
   Door zijn geld en zijn positie als toenmalig baas van het IMF is Strauss-Kahn er in geslaagd zijn straf te ontlopen, maar wat hij niet zal kunnen uitwissen is de schaamte en blijvende minachting van het volk.


   Helaas klopten de drie kamermeisjes, waarin de regelmatige bezoeker van dit blog activistes van de Oekraïense vrouwenbeweging FEMEN heeft kunnen herkennen, tevergeefs bij DSK aan. De oude geile bok gaf niet thuis, verschool zich achter de rokken van zijn huishoudster.
   Franse agenten blijken heel wat trager te reageren dan hun Oekraïense collega’s. Na een hulpkreet vanuit de residentie, arriveerden ze veel te laat om de kamermeisjes ter plekke bij de schort te kunnen grijpen. Na alle vuiligheid van de deuren te hebben geschrobd, waren ze al weer lang en breed op weg naar een volgende schoonmaakactie.


   Het protest tegen DSK maakt voor FEMEN deel uit van een Europese tournee. Vorige week brachten de vrouwen al een bezoek aan haar ideologische zusters in Zwitserland. Voor de komende week staat Italië op het programma. Berlusconi en de paus kunnen hun borst nat maken.   

6 opmerkingen:

 1. Gisteren te zien op het nieuws op de Nederlandse televisie. Goede actie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kijk er naar uit, daar in Rome. De meisjes studeren al ijverig Italiaans heb ik gehoord, te beginnen met "Habemus Papam" vrij vertaald als "We've got him".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. NB: Op mijn b log attendeerde Aad mij op jouw bijdrage. Bij mij kan je lezen wat DSK er zelf van vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @aad,
  Ja, in 'de wereld draait door' zag ik het ook in een flits voorbijkomen.

  @otto,
  Je bent goed op de hoogte. Toch geen vriendje van Dominique, mag ik hopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Altijd raak met de originele acties van Femen! Mooi met die knipoog naar de franse mentaliteit ('voulez vous coucher avec moi ce soir...').

  BeantwoordenVerwijderen
 6. On ne sait jamais, kiev; Après nous le deluge...

  BeantwoordenVerwijderen