dinsdag 19 april 2011

Democratie in gevarenzone


Kiev – Plein van de Onafhankelijkheid, 19 april 2011

   De vrouwenbeweging FEMEN heeft de opening van een Internationaal Forum ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de kernramp in Tsjernobyl aangegrepen om opnieuw actie te voeren tegen het autoritaire bewind van Janoekovitsj.
   Volgens FEMEN zijn de politieke en economische gevolgen van het antidemocratische beleid van deze regering nog ernstiger dan die van de nucleaire ramp, die inmiddels zo goed als bezworen lijkt door overkapping van de kerncentrale met een betonnen sarcofaag.
   Gewapend met spandoeken en blote borsten doen de activistes een dringend beroep op de forumleden, onder wie leiders van Europese staten en internationale organisaties, om Janoekovitsj en Azarov ervan te weerhouden de democratie te begraven onder een sarcofaag van repressie en corruptie – op straffe van politiek isolement.
..

   De uitgerukte politie kan opnieuw de verleiding niet weerstaan hardhandig in te grijpen. De vrouwen bieden dapper verzet, maar zijn uiteindelijk niet opgewassen tegen de brute, fysieke overmacht. Met kneuzingen en verwondingen, waarbij een vermoedelijk gebroken sleutelbeen voor Inna Shevchenko, worden ze afgevoerd naar het politiebureau.


.


.
   FEMEN adviseert de internationale bezoekers van het Forum, waaronder Ban-Ki Moon en Jose Manuel Barroso, geen handen te schudden met gastheer Janoekovitsj vanwege het risico op besmetting met een levensgevaarlijk, antidemocratisch virus.

Foto’s van Valentin Ogirenko        

3 opmerkingen:

 1. Prima actie! Jammer dat er zo bespottelijk wordt ingegrepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @onderwijszaken,
  Met het onnodig harde ingrijpen toont het gezag zijn ware gezicht en bewijst daarmee het gelijk van de vrouwen.

  @Apiedapie,
  We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: dappere vrouwen!

  BeantwoordenVerwijderen