donderdag 21 april 2011

Achter de tralies

 
Kiev, 19 april 2011

   Het gerechtshof van Kiev heeft FEMEN activiste Sasha Shevchenka veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie dagen voor haar bijdrage in de protestactie ‘Democratie in gevarenzone’ van afgelopen maandag. De andere activistes kwamen er vanaf met een fikse boete.

   We hebben vertrouwen in de wettigheid van onze protesten en zullen tegen de opgelegde straffen in beroep gaan. Ook zullen we een aanklacht indienen tegen de politie voor de verwondingen die zijn toegebracht aan Inna Shevchenka’ – verklaarde Dennis Ocharov, advocaat van FEMEN.


  Ondanks de repressie is FEMEN vastbesloten op te blijven komen voor democratische waarden en normen en door te gaan met haar acties tegen het bandietenregime van Janoekovitsj en zijn handlangers.
UPDATE

... 3 dagen later   Na drie dagen eenzame opsluiting in een politiecel wordt Sasha weer vrijgelaten. Voor het bureau wordt ze met bloemen opgewacht door haar medestrijdsters, niet alleen vanwege haar herwonnen vrijheid, maar ook om haar verjaardag te vieren. Reden genoeg voor een bescheiden feestje.
Foto's van Inna Sokolovskaya voor Femen LiveJournal

2 opmerkingen:

  1. Het blijft belachelijk om zo'n jongedame op te sluiten, terwijl er zoveel echte criminelen rond lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @onderwijszaken,
    Zo laat de politie zien waar de prioriteiten liggen.

    BeantwoordenVerwijderen