woensdag 21 september 2011

Blyadek en Blyadko in Polen


   Warschau, 15 september 2011

   Afgelopen week waren Blyadek en Blyadko op werkbezoek in Polen. De alternatieve mascottes van Euro 2012 gaven voor de Poolse media een persconferentie in het Cultureel Centrum van Warschau. De massaal uitgerukte pers reageerde geschokt op het buitengewoon obscene optreden van het inmiddels roemruchte duo.
   Het is slechts een voorproefje van wat Polen en Oekraïne te wachten staat volgend jaar zomer, als voetbalhooligans vanuit de hele wereld toestromen om het voetbalfeest van Euro 2012 te vieren. Zoals bekend zijn voetbalsupporters niet alleen dol op voetbal maar vooral ook op veel bier en seks. O wee, als ze niet voldoende aan hun trekken komen. Dan slaan ze de boel kort en klein. Polen en Oekraïners - maak de borst maar nat!


   Vervolgens gaven Sasha en Inna Shevchenko van de vrouwenbeweging FEMEN tekst en uitleg voor het schandelijke gedrag van Blyadek en Blyadko. Ze vrezen dat de massale toestroom van voetbalfans de toch al welig tierende prostitutie en sekstoerisme verder zal aanwakkeren met alle schadelijke neveneffecten van dien, zoals de verspreiding van aids en andere nare ziektes.
    De vrouwen van FEMEN staan ook uitermate sceptisch tegenover de vermeende economische voordelen van Euro 2012. Ze wijzen daarbij op Griekenland, waar enkele jaren geleden de Olympische Zomerspelen gehouden werden, maar dat nu op de drempel van een bankroet staat.
   Het is zonneklaar dat de opbrengsten van Euro 2012 zullen verdwijnen in de zakken van de voetbalbazen van de UEFA en andere corrupte opportunisten en grootverdieners. De gewone burger zal er geen cent aan overhouden, alleen geconfronteerd worden met de negatieve randverschijnselen.
   FEMEN doet een beroep op de regeringen van Polen en Oekraïne om niet toe te geven aan de vele dubieuze eisen van de UEFA, in het bijzonder de legalisering van prostitutie en de verkoop van alcohol in de stadions. Als de regeringen zo onverstandig zijn hier toch in mee te gaan, dan staan hun nog wat onaangename verrassingen te wachten tijdens de voorbereidingen en het verloop van het toernooi, zo belooft FEMEN.
   Na afloop van de actie gingen Sasha en Inna de straat op om inwoners van Warschau te informeren en met hun van gedachten te wisselen over de mogelijke gevolgen van Euro 2012 en de invasie van vele duizenden Blyadek’s en Blyadko’s.

    Foto's van Tomasz Grzyb (Femen LiveJournal, Delfi Daily)

   Zie ook: Blyadek en Blyadko
   .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten