donderdag 29 september 2011

Vuurvaste vrouwen


   Kiev, 27 september 2011

   Aangestoken door het inspirerende optreden van Blyadek en Blyadko in Polen verzamelde een vijftal vrouwen zich maandagmiddag voor de hekken van het Olympisch stadion, waar komende zomer de finale van Euro 2012 gespeeld gaat worden. Overgoten met ‘benzine’ probeerden de vrouwen zichzelf in brand te steken. Gelukkig bleken ze bijzonder vuurvast te zijn, zodat de vlammen geen kans zagen hun mooie lichamen te beschadigen.

   Met deze protestactie wil FEMEN nogmaals wijzen op de maffiapraktijken van de UEFA onder aanvoering van Michel Platini. 

   Afgelopen week bracht Platini een bezoek aan Oekraïne om te kijken hoe het gaat met de voorbereidingen voor Euro 2012. Als gevolg van de financiële crisis is er enige vertraging in de bouw en aanpassing van m.n. het stadion in Lviv en de hotels in Donetsk. 
   Platini zei er het volste vertrouwen in te hebben dat deze kleine problemen tijdig opgelost zullen worden.  

   De zorgen van FEMEN zijn van geheel andere aard. In haar ogen bedient de organisatie van het voetbalfeest zich van de aloude ‘tactiek van de verschroeide aarde’  – alles moet wijken voor de eisen en wensen van de UEFA. Het beleid is erop gericht Oekraïne af te schilderen en om te toveren tot een Luilekkerland, waar de bierdrinkende en in het rond neukende voetbalfan maximaal aan zijn trekken kan komen. En dan is de gastheer ook nog verplicht om flink in de buidel te tasten voor de plundering van zijn rijkdommen, in het bijzonder – de vrouwen.

   FEMEN dringt er bij de UEFA en de Oekraïense autoriteiten op aan strikte regels in te stellen en na te leven, die erop gericht zijn het alcoholgebruik en het sekstoerisme te beperken. Wanneer dit niet gebeurt, kan FEMEN niet in staan voor de veiligheid van de voetbalfans tijdens Euro 2012.   
   Zou Platini ook maar iets van de geluiden buiten het stadion hebben opgevangen, laat staan er zich iets van aantrekken?
   Hoe het ook zij, de protestactie liep helaas niet met een sisser af. Politieagenten waren er als de kippen bij, keken een tijdje geamuseerd toe, maar toen duidelijk werd, dat de zelfverbranding niet lukte, grepen ze alsnog hardhandig in. Vier vrouwen werden opgepakt en afgevoerd naar het bureau.

   Bron: Femen LiveJournal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten