vrijdag 27 mei 2011

Hoe win je een vrouw?.

   In maart van dit jaar werd de Nieuw-Zeelandse wijnboer Greg de winnaar van ‘Win A Wife’, een wedstrijd van radiozender ‘The Rock’. De hoofdprijs bestond uit een reis door de Oekraïne met als hoogtepunt de ontmoeting met de vrouw van je dromen, ofwel een bruid naar keuze.
.
   Niet alleen de Oekraïense vrouwenbeweging FEMEN reageerde furieus op deze seksistische en vooroordelen bevestigende wedstrijd (zie Bruiden voor Papoea’s), ook in Nieuw-Zeeland waren met name enkele vooraanstaande politici van de Labour Party des duivels:

   “It is a reminder that there is still an attitude towards women in New Zealand that is deeply troubling – that they are commodities to buy and to own,” schreef Carol Beaumont in haar blog.

   Na alle ophef die over zijn hoofdprijs was ontstaan, besloot wijnmaker Greg wijselijk deze niet te incasseren - mogelijk ook uit angst voor represailles van de kant van FEMEN, die hem een warm onthaal op de luchthaven van Donetsk had toegezegd. 

    Net nu de storm wat lijkt te zijn geluwd, komt ‘The Rock’ vrolijk met het verbazingwekkende bericht, dat Greg zijn reis door Oekraïne toch heeft gemaakt en daar Irina heeft ontmoet, een blonde studente met wie hij binnenkort in het huwelijksbootje hoopt te stappen.

   Met dit nieuws en bijgaande foto’s trekt de radiozender een overduidelijke lange neus naar FEMEN en alle andere criticasters. Het getuigt van een typisch staaltje mannelijk chauvinisme, dat niet voor rede vatbaar is en alleen met een sikkel valt weg te snijden.
   Mannen, als je ooit van plan mocht zijn met een bepaalde bedoeling naar Oekraïne te reizen ... 
.Bronnen: Femen LiveJournal, Kyiv Post, The Rock
.


1 opmerking: