dinsdag 15 maart 2011

Laat de borsten schudden - niet de aarde!


Kiev, 14 maart 2011 - ‘Hulde aan hen die de draak overwinnen!’ -

   Gistermiddag gingen drie activistes van de vrouwenbeweging FEMEN op de knieën om hun bewondering te tonen voor de veerkracht van het Japanse volk, dat moedig strijd levert tegen de vernietigende kracht van de natuur. De onderlinge solidariteit en zelfbeheersing, die de bevolking aan de dag legt, maakt het mogelijk om gecoördineerd en effectief hulp te bieden aan alle getroffenen.

  
   De positieve manier waarop FEMEN het Japanse volk een hart onder de riem wil steken, valt te prijzen, maar de verschrikkelijke beelden die we dagelijks voorgeschoteld krijgen, laten niet alleen veerkracht zien, maar ook ontreddering, verdriet, angst en chaos.
   Het gevaar is nog lang niet geweken. De komende weken kunnen ernstige naschokken nog steeds grote schade aanrichten en het gevaar voor een kernramp is nog altijd niet geweken.
   Japan heeft eerder laten zien als een feniks uit de as te kunnen verrijzen. Ook dit keer zal het volk er wel in slagen de draak te verslaan. Laten we hopen dat de kersenbomen snel weer zullen bloeien.

Foto’s Sergei Svitlitsky (Femen LJ)
.

2 opmerkingen:

  1. Mooie foto's. Maar de relatie met de andere acties van FEMEN kan ik wat moeilijk leggen.

    BeantwoordenVerwijderen