maandag 26 november 2012

Rio is geen bordeel - de gelukkige prostituee bestaat niet!


Rio de Janeiro, 23 november 2012
-

   Een tweetal activistes van Femen Brazil heeft afgelopen weekend in Copacabana topless geprotesteerd tegen de welig tierende seksindustrie. Arme Latijns-Amerikaanse landen zijn de laatste jaren in rap temp uitgegroeid tot fast-sex ketens, waar exotische vrouwen voor een habbekrats genuttigd kunnen worden. Het WK Voetbal van 2014 in Brazilië zal de groei van de prostitutie en alle bijkomende problemen alleen maar aanwakkeren, zo valt te vrezen.

   Voorstanders van legalisering van prostitutie wijzen vaak op het feit dat het toch niet valt uit te roeien en daarom maar beter gereguleerd kan worden, m.a.w. toegestaan mits het gebeurt op vrijwillige basis. Dit standpunt berust op de mythe van de happy hooker, op het hardnekkige misverstand dat prostitutie een vrije keuze zou kunnen zijn.

   In de Volkskrant van vandaag doet Gert-Jan Seegers, Tweede-Kamerlid van de Christen-Unie een zoveelste poging deze mythe door te prikken door te stellen dat prostitutie en mensenhandel onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Legalisering betekent dan ook niets anders dan het gedogen van een vorm van moderne slavernij.

   ‘Ze worden met honderden aangevoerd vanuit Azië, Afrika en Oost-Europa. Gelokt met valse voorwendselen of direct gedwongen tot de verkoop van hun lichaam. Vrouwen als vleeswaar… 
'Ik ben al die jaren', zo vertelde een hulpverlener me pas, 'nog nooit een gelukkige prostituee tegengekomen.' Maar nog altijd is de 'zelfbewuste, bijklussende studente' de schaamlap van een wereld vol wanhoop… Verreweg de meeste prostituees werken tegen hun wil en onvrijwillige seks heet verkrachting. Dat legaliseer je niet.’
   Inderdaad, prostitutie en mensenhandel moeten waar ook ter wereld bestreden worden - de gelukkige prostituee bestaat niet en Rio is geen bordeel!(lees hier het hele artikel uit de Volkskrant)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten