donderdag 1 november 2012

Oog voor mode - Jana en Eva Tokarchuk    Moderne Oekraïense vrouwen zijn modebewust. Wie op een mooie dag door Kiev wandelt, komt verrassend veel jonge, hooggehakte vrouwen tegen, die zo van de catwalk lijken te zijn af gelopen.
En als je als toerist je intrek hebt genomen in een van de betere hotels, moet je niet vreemd opkijken als het ontbijt geserveerd wordt onder begeleiding van hippe lounge muziek en een eindeloze stoet modellen die vanaf gigantische flatscreens verleidelijk op je af komt marcheren. Kiev is best wel modern en wil dat weten ook!
   Het kan haast niet anders dan dat dit modebewustzijn ook het nodige creatieve talent voortbrengt – ik denk hierbij niet alleen aan ontwerpers, maar vooral ook aan een aanstormende generatie modefotografen.
   Goed voorbeelden daarvan vormen de tweelingzusjes Jana en Eva Tokarchuk. Met hun fantasierijke stijl timmeren ze aardig aan de weg. Toonaangevende bladen staan nog niet te dringen, maar dit lijkt slechts een kwestie van tijd.


   Niet alleen hun modefoto’s spreken tot de verbeelding. Ook het persoonlijke werk mag er zijn, getuigt van zeggingskracht, durf en originaliteit. Jana & Eva Tokarchuk
(Googled)
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten