vrijdag 14 september 2012

Franse erkenning voor FEMEN    De Franse Republiek heeft een verklaring afgegeven dat FEMEN daar nu officieel geregistreerd staat als een internationale vrouwenbeweging – goed nieuws voor iedereen die FEMEN een warm hart toedraagt en dat zijn er over de hele wereld gelukkig steeds meer.
   Tegelijkertijd weigert de Oekraïense overheid FEMEN als organisatie te erkennen op grond van extremisme. ‘Het doel van FEMEN om te strijden voor vrouwenrechten kan gezien worden als een poging tot verstoring van de openbare orde en als beperking van de rechten en vrijheid van anderen,’ zo luidt de officiële reactie – een wel heel kromme redenering.
   Maakt niet uit. Oekraïense autoriteiten kunnen verklaren wat ze willen, met de verkregen erkenning en steun vanuit Frankrijk voelt FEMEN zich alleen maar gesterkt in haar strijd.
   Toch blijft het oppassen – internationale erkenning vormt zeker geen vrijbrief voor radicale acties in eigen land. Janoekovitsj mocht het in eens in zijn hoofd halen om zich te spiegelen aan boze buurman Poetin, om net als hem aan lastige vrouwen zijn spierballen te tonen…

   Kom maar op als je durft, lijkt  FEMEN te denken, die al jaren bewijst voor de duvel niet bang te zijn. 


        
Foto's femen.org
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten