woensdag 13 maart 2013

FEMEN bestseller in Frankrijk


Parijs 12 maart 2013
-

   Het boek FEMEN is in korte tijd uitgegroeid tot een bestseller in Frankrijk. Verschenen ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag vertelt FEMEN het verhaal van de Oekraïense vrouwenbeweging. Het is geschreven door de hoofdrolspelers in samenwerking met journalist en Sovjetdeskundige Galia Ackerman. Op de cover prijkt een foto van Inna Shevchenko, de prijswinnende World Press Photo 2012 van Guillaume Herbaut.
   De aandacht van de Franse pers is overweldigend en ook het publiek reageert enthousiast. De eerste editie was dan ook binnen een mum van tijd uitverkocht. Een volgende editie ligt inmiddels in de winkel. Om dit heuglijke feit te vieren brachten de vrouwen van FEMEN een bezoek aan een Parijse boekwinkel om de kopers blij te kunnen maken met een gesigneerd exemplaar.

   De Oekraïense vrouwenbeweging is groot geworden, met name in Parijs en omstreken. De vrouwen van FEMEN worden er onthaald als filmsterren.
    Het internationale succes kent ook een keerzijde. Met de vestiging van het hoofdkwartier in Parijs, het uitwijken van Inna naar de Franse hoofdstad en van Sasha naar Duitsland is de slagkracht voor acties in Oekraïne aanmerkelijk afgenomen – mede een gevolg van de toegenomen repressie aldaar. Zo wordt het lijntje met Kiev steeds dunner - een kniesoor die daar op let?Foto's Joseph Paris, Jacob Khrist / FEMEN
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten