vrijdag 15 maart 2013

Rode rook boven het Vaticaan


Rome, 13 maart 2013
-

   Voordat er woensdagavond witte rook uit de Sixtijnse kapel opsteeg, was er op het Pietersplein een heel andere kleur rook te zien – niet wit, niet zwart, maar rood. De rook was afkomstig uit de kokers van twee halfnaakte vrouwen – FEMEN, wie anders!
   Rode rook – symbolisch voor het vele bloed dat de Kerk aan zijn handen heeft - veel tijd het te verspreiden werd hen niet gegund. Politie dook er bovenop, smeet de vrouwen bruut tegen de keien en sleepte ze weg van het toneel - the show must go on!
   Sasha en Oksana, twee dappere Oekraïense vrouwen, vorige week nog voor een signeersessie in een Parijse boekhandel. Maar waarom slechts met zijn tweeën? Met meer sta je toch sterker? Waarom waren er geen Françaises meegereisd, waren er geen hulptroepen uit Italië ingeschakeld? Durfden ze het niet aan of was het een kwestie van tactiek – twee vrouwen vallen minder op?

   FEMEN ziet de Rooms-Katholieke Kerk als een van haar grootste vijanden. Met zijn aartsconservatieve opvattingen over (homo)huwelijk en gezin, over het gebruik van voorbehoedsmiddelen vormt de Kerk een belemmering voor de bevrijding van de vrouw. En dan zijn daar nog de talloze misbruikschandalen die eeuwen lang onder Gods mantel zijn bedekt. Er is weinig hoop dat de nieuwe paus daar veel verandering in brengt. 
   Voor FEMEN is er maar één oplossing: Pope No More!
Foto's Googled
Illustratie LUZ / FEMEN
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten