zaterdag 27 oktober 2012

Vrouwen kunnen niet uitgewist worden!


Parijs, 26 oktober 2012
-

    Na protestacties in Hamburg en Montreal eerder deze week kon een vergelijkbare operatie vanuit het nieuwe Franse hoofdkwartier van FEMEN natuurlijk niet uitblijven. Gisteren drong een aantal activistes de IKEA vestiging in Parijs binnen om ook daar te protesteren tegen de verschijning van een Arabische catalogus waar vrouwen zorgvuldig uit beeld zijn gefotoshopt.  
   Schandalig dat het management van IKEA zich door zijn Saoedische vrienden de vrouwvijandige wetten van de sharia laat voorschrijven en zakelijke belangen sterker laat wegen dan universele waarden als vrijheid en gelijkheid.
   FEMEN roept hoogste baas Ingvar Kamprad ter verantwoording, eist dat hij openlijk het boetekleed aantrekt en excuses maakt voor deze discriminerende handelspraktijken – met als genoegdoening een donatie van een miljoen euro voor hulp aan vrouwelijke slachtoffers van religieus extremisme.
   Zo niet, dan zal FEMEN doorgaan met actievoeren en haar oproep tot een boycot van IKEA. Vrouwen kunnen niet uitgewist worden! We zijn er nog!


   Eigenlijk toont FEMEN zich hier nog mild. Een donatie van een miljoen euro is natuurlijk een schijntje voor Kamprad - met een in 2007 geschat vermogen van 33 miljard dollar één van de rijkste mannen ter wereld.
   Ik ben niet echt een fan van Bill Gates, maar toch, het zou meer miljardairs sieren als zij blijk zouden geven van enige maatschappelijke betrokkenheid en hun bij elkaar gegraaide kapitaal aanwenden om iets nuttigs te doen voor de mensheid – en dan heb ik het niet over het overladen van de aardkloot met dubieuze producten.Foto's Joseph Paris
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten