woensdag 17 oktober 2012

Verkracht door Justitie


Parijs, 15 oktober 2012
-

    Welkom in de Franse hoofdstad, de vrijplaats van Europa, waar je ongestraft vrouwen kunt misbruiken. Gefeliciteerd mannen! Parijs is niet alleen de hoofdstad van de liefde, maar ook de hoofdstad van verkrachters geworden!
    Afgelopen maandag bezetten enkele activistes van FEMEN het Ministerie van Justitie. Ze beklommen het gebouw en sloten de ingang af door een spandoek met de tekst ‘Rape Club’. Met deze bezetting protesteert FEMEN tegen de veel te lichte straffen voor 14 mannen die zich hebben vergrepen aan een 15- en een 16-jarig meisje.


   Meeste opzien bij het protest van FEMEN baarde opmerkelijk genoeg niet de naaktheid van de activistes maar de verschijning van zuster Veronique, een non van het dominicaner klooster die deelde in de woede over de vrijspraak en zich spontaan bij het protest aansloot.
   Ook voor FEMEN was het een aangename verrassing dat een non het ideaal van vrouwelijke solidariteit belangrijker vond dan haar zedelijke opvattingen over het vrouwelijk lichaam.
    De verkrachtingszaak wekte niet alleen bij FEMEN en de geestelijkheid, maar in heel Frankrijk verontwaardiging. Slechts één dader kreeg een celstraf voor slechts één jaar. Tien daders werden vrijgesproken, de drie anderen kregen alternatieve straffen. Een nieuw tragisch dieptepunt voor de rechtspraak in het land van DSK.
    FEMEN dringt aan op rechtvaardige straffen voor verkrachters. Anders zal ze het recht in eigen hand moeten nemen en keihard terugslaan door misdadigers op te sporen en te onderwerpen aan rituele castratie. Heren, u bent gewaarschuwd!Foto's FEMEN, HLN o.a.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten