vrijdag 7 september 2012

Boegbeeld van Femen op Gogbot   - Vrijdag 7 september staat het GOGBOT festival in Enschede geheel in het teken van een bijzondere ode aan Pussy Riot, de punk performance groep die onlangs in Rusland gearresteerd werd. Zojuist is bevestigd dat niet alleen FEMEN Holland actie voert, maar ook een erg speciale gast komt: de bekende activiste Inna Shevchenko, een van de boegbeelden van FEMEN die in Kiev onlangs veel media aandacht kreeg met de actie waarbij ze topless een Christelijk kruis omzaagde uit protest tegen de arrestatie van Pussy Riot. Nederlandse primeur! Tijdens GOGBOT zal ze een presentatie geven en een speciale actie uitvoeren, met een nog geheime uitvoering.

Bron en meer info: gogbot festival website 

   De solidariteitsactie van FEMEN voor Pussy Riot heeft in Kiev voor de nodige opschudding gezorgd. Het omzagen van een Christelijk kruis, opgericht ter nagedachtenis van de slachtoffers van het Stalin regime, zette niet alleen kwaad bloed bij de vijanden van FEMEN, maar was ook tegen het zere been van menigeen die FEMEN doorgaans een warm hart toedraagt.
  FEMEN zegt de kritiek te begrijpen, maar vindt het onvermijdelijk dat er in de hitte van de strijd wat heilige huisjes sneuvelen. Het staat een ieder vrij daar het zijne of hare van te denken maar FEMEN zal niet aarzelen door te gaan op de ingeslagen weg - alleen met harde acties en confronterende middelen valt er iets te bereiken, kan onrecht aan de kaak worden gesteld en het autoritaire gezag aan de tand worden gevoeld.  Zie ook: Weg met dat kruis - Free Pussy Riot!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten